Sunday, May 31, 2009

kuVarijacije 2009/06, tema

2009/06
U junu smo izglasali da pravimo brzu i jednostavnu savijaču by Vanylica. I moj glas je išao za ovaj predlog, pa se baš radujem što je pobedio :)

Savijača je dobila 11 vaših glasova. U igri su još bili Lamb and rosemary meat pies, Torta od pistacija i krušaka i Mini cheesecake, koji su odneli 4, 1 i 2 vaša glasa (redom).

Recept za savijaču možete videti ovde.

Od učesnika se očekuje da:
- napravi savijaču prema receptu
- zapiše svoja zapažanja, fotografiše rezultate i objavi na svom blogu u ponedeljak 29. juna i
- pošalje prijavu i fotografiju administratorima na kuVarijacije et gmail tačka com
Post treba da sadrži i link na ovaj blog, tj. na post sa pravilima igre. Pogledajte pravila igre.

Ako imate pitanje, sugestiju, pohvalu ili kritiku vezanu za ovu igru pišite administratorima na gore navedenu adresu.

FBI rukavice 2009/06, "Maslinka"

2009/06
Za junsku istragu odabrali smo Maslinkin blog! Maslinka, čestitamo!

Maslinkina kuhinja je lagana i zdrava, i sigurna sam da ce svako naci puno recepata za sebe. A Maslinka, inace najvrednija inspektorka u nekoliko poslednjih krugova igre, ovog meseca moze malo da odmori :)

Rezultati glasanja:
1. Maslinka (10)
2. Voce i povrce (8)
3. Sweet Corner (8)


Učesnik u ovoj igri treba da:
- istraži blog
- odabere nešto što mu se najviše dopada i što će biti predmet detaljnije istrage
- napravi jelo (ili jela) prema receptu, fotografiše i zajedno sa zapažanjima objavi na svom blogu bilo kada do kraja juna 2009.
- u postu linkuje stranicu sa odabranim receptom, osnivača igre, kao i post sa pravilima
- pošalje prijavu i fotografiju administratorima na fbi.rukavice et gmail tačka com

Više o igri pročitajte ovde.
Rukavice na ruke - i idemo!

Friday, May 22, 2009

FBI rukavice 2009/06, predlozi

2009/06

FBI rukavice su igra za blogere koji pišu o hrani. FBI je akronim od Food Blog Inspection - jedan blog je pod inspekcijom, a ostali su inspektori čiji je zadatak da isprobaju neki recept ili više njih, i na svom blogu objave utiske i slike. Trenutno je pod istragom Sweet Sensation. Više o igri i pravilima pogledajte ovde.

Na ovoj temi, putem komentara možete ostaviti Vaš predlog za blog koji biste vi voleli da bude pod lupom u junu 2009. Kroz par dana odabraćemo pet predloga, pa glasati do kraja meseca. Blog koji bude izglasan biće objavljen na novom postu.

kuVarijacije 2009/06, predlozi

2009/06


KuVarijacije su igra za food blogere u kojoj svi pravimo isto jelo prema istom receptu, i svi objavljujemo utiske istog dana. Igra je nastala po uzoru na Daring Bakers, a da biste ucestvovali potrebno je da imate blog pretezno kulinarske tematike i da ispratite par pravila. Više o igri pogledajte ovde.

Dok svi pravimo burek za majske kuVarijacije, pocinjemo sa pripremama za novi krug. Predlozite sta biste voleli da svi pravimo iduceg meseca, ostavite link na recept ili ga otkucajte ako nije sa internera. Predloge ostavite putem komentara na ovaj post. Kroz par dana ćemo objaviti anketu sastavljenu od vasih predloga, i izglasati novu temu. Recept koji dobije najviše galsova biće objavljen na novom postu.

Wednesday, May 6, 2009

ajme, koliko nas je! - tema za maj, čokolada!

Domaćica za maj 2009. je Sanela. Sanela mi se javila e-mailom u kome kaze da joj je trenutno kompjuter u kvaru i da je tek sada videla da je izabrana za domaćicu. Dala je predlog da Maja odabere drugu domaćicu zbog neizvesnosti datuma popravke kompjutera, a usput pomenula da joj za temu, onako iz glave, pada na pamet - čokolada!

Tako da, ako se većina slaže, ja ne bih menjala domaćicu, već se ponadala se da će se kvar na kompjuteru ubrzo otkloniti, i da će se Sanela uskoro javiti.

Za učešće u igri - treba da napravite nešto sa čokoladom, objavite na svom blogu, linkujete osnivača igre kao i post sa pravilima, i pošaljete e-mail prijavu Saneli. Sanelina adresa je umojojkuhinji et gmail tačka com, a prijave mižete slati i administraciji kuvarigrica na kuvarigrice et gmail tačka com, dok se Sanela ne javi. Više o igri i pravilima - ovde.

Hvala!

Saturday, May 2, 2009

FBI rukavice 2009/04, radovi

2009/04
U aprilu smo istraživali blog Minjina kuhinjica. U igri je učestvovalo 16 blogera sa čak 55 ulaznica! Svi utusci su jako pozitivni, a kolač za 5 minuta je bio najviše puta isproban. Najvredniji inspektor je bila Maslinka sa ukupno 15 isprobanih recepata!

Minja, hvala što si nam obezbedila puno materijala, a devojkama zahvaljujem na učešču i na detaljnim analizama.

U nastavku je pregled isprobanih recepata (leva kolona) sa paralelom ka Minjinom izvođenju (desna kolona). Ukoliko primetite da nešto nedostaje ili neki link nije dobar - javite.




1. Gaga, Iz moje kuhinje




2. Marija, Palachinka


3. Monchi, Sweet Sensation



4. Maslinka, Maslinka
















5. Nina, Knjiga recepata by Nina





6. Vali, Vali voli torte


7. Masatera, Recepti iz moje biljeznice



8. Vera, Delicious for kids




9. Sanela, U mojoj kuhinji



10. Iva, NLO



11. Selma, Cooketa






12. Monsoon, Dalmacija down under





13. Maxiene, Maxiene's kitchen



14. Vrtaljica, Vrtaljica


15. mamajac, Cooks and Bakes





16. Branka, Dvi ribe dva kumpira