Sunday, October 21, 2012

kuVarijacije 2012/09, radovi

2012/09
U septembru 2012. tema kuVarijacija je bio slatki hleb tj. strast sa šećerom i cimetom, kako ga je nazvala Maxivida. Stiglo je 15 prijava, a utisci su jako pozitivni. Pogledajte i pročitajte...



Saturday, October 20, 2012

FBI rukavice 2012/11-12, predlozi

2012/11-12


FBI rukavice se pripremaju za poslednji ovogodišnji ciklus. Na ovom postu skupljamo predloge za blog koji biste voleli da bude pod istragom u periodu novembar-decembar 2012. Predlog možete ostaviti putem komentara. Kroz pet dana, koliko će trajati prikupljanje predloga, biće postavljena anketa, putem koje ćemo zajedno izglasati novi blog za istragu.
Više o igri i pravilima pogledajte ovde.

kuVarijacije 2012/11, predlozi

2012/11

Predložite temu za novi krug kuVarijacija! Nešto lepo, nešto čime biste voleli da vas novembar ugreje... Skupljanje predloga trajaće do 26. 10, a zatim će uslediti glasanje. Predlog sa najviše galsova postaće nova tema. Više o igri i pravilima pogledajte ovde.

Monday, October 1, 2012

kuVarijacije 2012/10, tema


2012/10

kuVarijacija koja je izglasana za oktobar su Muffins od kestena, po predlogu Petre sa THURSDAYSCOOKING.

Sledi spisak predloga iz ovog kruga, i rezultati glasanja:
1. Pužići sa čokoladom, 8 glasova
2. Scones sa brusnicama, 1 glas
3. Muffins od kestena, 13 glasova
4. Džem od paprika, 5 glasova

Za slučaj da je nekome potreban, evo i okvirnog prevoda recepta sa engleskog.

----------------
Testo:
215 g kesten pirea
3 jaja
90 g šećera
100 g mlevenih badema
1/2 kašičice praška za pecivo

Zagrejte rernu na 170°C.
Kesten pire izgnječiti viljuškom dok ne postane gladak.
Mikserom umutiti jaja sa šećerom. Polovinu smese dodati kestenu i sjediniti. Dodati mleveni badem, prašak za pecivo, promešati. Dodati drugu polovinu jaja i opet izmešati.
Rasporediti u mafin kalupe (postavljene papirnim ili alu korpicama, po mogućstvu).
Peći oko 25-30 minuta.

Ganache krem:
200 ml slatke pavlake
100 g čokolade za kuvanje

Izlomiti čokoladu i staviti u činiju. Pavlaku zagrejati skoro do tačke ključanja, pa preliti preko čokolade. Ostaviti 3-4 minuta, pa promešati dok smesa ne postane glatka. Ostaviti 10 minuta da se prohladi, pa premazati preko mafina.
----------------

Ko želi da učestvuje u igri trebalo bi da:
- napravi jelo prema receptu
- zapiše svoja zapažanja, fotografiše rezultate i objavi na svom blogu u sredu, 31. oktobra 2012. i
- pošalje prijavu sa slikom i linkom na svoj post na kuVarijacije et gmail tačka com. Post treba da sadrži i link na ovaj blog, tj. na post sa pravilima igre.

Ako imate pitanje, sugestiju, pohvalu ili kritiku vezanu za ovu igru pišite administratorima na gore navedenu adresu.