2011/03
kuVarijacija za mart 2011. je Chocolate Pate with creme Chaud-Froid. Predlog je dobio 24 glasa.
Ko želi da učestvuje u igri trebalo bi da:
- napravi dezert prema receptu
- zapiše svoja zapažanja, fotografiše rezultate i objavi na svom blogu u ponedeljak 30. marta 2011. i
- pošalje prijavu sa linkom na svoj post na kuVarijacije et gmail tačka com. Post treba da sadrži i link na ovaj blog, tj. na post sa pravilima igre.
Ako imate pitanje, sugestiju, pohvalu ili kritiku vezanu za ovu igru pišite administratorima na gore navedenu adresu.
- - - - - - -
Čokoladni pate sa toplo-hladnim kremom
Krem:
1/2 šolje slatke pavlake
3 kašike šećera
1 kašičica ekstrakta vanile
2 kašike hladne vode
2 kašičice želatina u prahu
Kalup za hleb (komisbrot) namazati puterom i obložiti papirom za pečenje tako da papir visi iz kalupa. Zagrejati slatku pavlaku, ali ne do tačke ključanja. Dodati vanilu, promešati i ostaviti sastrane. U činijicu sipati hladnu vodu i posuti preko želatin, ostaviti da odstoji 1 minut. Ubaciti želatin u mikrotalasnu na 10 sekundi. (ili na jako tihoj vatri u šerpici rastopiti) Pomešati sa slatkom pavlakom. Sipati krem u kalup i staviti u frižider na 15-ak minuta ili dok ne želira.
Mus od čokolade:
2 kašičice želatina u prahu
2 kašike hladne vode
3 žumanca
1/2 šolje šećera
1/2 šolje vrućeg mleka
240 g čokolade, seckane
1 1/2 šolje slatke pavlake
U šerpicu sipati želatin preko vode. Ostaviti da stoji 1 minut. Umešati u to žumanca i šećer pa dobro izmutiti. Umešati mleko. Kuvati na umerenoj vatri uz stalno mešanje. Smesa će se zgusnuti za oko 5 minuta. Kada je gotovo, smesa će se zadržavati na kašiki. Umešati istopljenu čokoladu pa mutiti dok se ne ujednači. Ostaviti da se ohladi.
Umutiti slatku pavlaku. Pažljivo je umešati u čokoladni krem. Sipati u kalup i poravnati po površini. Prekriti i ostaviti u frižideru najmanje 3 sata. Stegnut pate izvrnuti na tanjir i skinuti papir.
Baš se radujem što je ovo izglasano :) odavno sam htela a probam da napravim :))
ReplyDeleteSvakako izgleda intersantno.
ReplyDelete