Thursday, November 20, 2008

kuVarijacije 2008/12, predlozi

Dobrodošli na premijeru kuVarijacija!

Od danas skupljamo predloge za recept koji biste voleli da obradimo kroz ovu igru. Predlog, jedan po osobi, pošaljite ostavljajući komentar na ovaj post. Ako predlažete recept koji je na netu, ostavite link ili kopirajte tekst. Ako je predlog iz vaše sveske ili nekog časopisa, prekucajte ga ili ga što slikovitije opišite, ne bi li zainteresovao ostale.

Nakon pet dana prikupljanja predloga ovaj post se zatvara za komentare. Zatim, pet predloga koji udju u uži izbor pojaviće se u anketi na ovom blogu. Glasanje traje do kraja novembra, nakon čega će izabrani recept biti objavljen.

Radove treba objaviti poslednjeg dana u decembru. Na Blogger-u postoji "schedule" opcija koja omogućava da post pripremite unapred a objavite zadatog dana, verovatno i drugi blog servisi imaju sličnu opciju. Ako većina ipak misli da ovaj termin nije dobar, pomerićemo ga.

Ostala pravila igre su ovde.

Čekamo vaše predloge!

17 comments:

Monika said...

ja opet imam pitanje :) za koju vrstu jela moramo predložiti recept? u anketi su pobijedile palačinke, ako se ne varam...dakle, trebamo predložiti neki recept za palačinke ili...?

Maja Babić said...

Izvinjavam se ako sam unela zabunu, mislila sam da je svima bilo jasno da su one ankete bile probne. Tamo sam ja bila nabacala predloge, nije bilo konkretnih recepata. Jos jednom se izvinjenjavam ako sam nekoga zbunila.

Ovde sad skupljamo predloge za recept, sa sve sastojcima i instrukcijama. Znaci, napisi ovde, ili samo linkuj recept koji bi volela da bude tema za decembar.

Monika said...

ahaaa...dobro, sad sve shvaćam...hvala na objašnjenju :))

Maja Babić said...

Evo mog predloga:
Argentinske empande

Slani ljutkasti zalogaji, deluje mi da bi moglo biti interesantno. A jako je lepo objasnjen postupak.

Marija said...

Evo ja predlažem Monkey Bread iliti Majmunski hleb. Baš ovaj recept sam pravila već 3 puta, bez ovih oraha (da li uopšte neko zna kako se kod nas to kaže i gde ima da se kupi), i svaki put je uspeo, i svima se svidelo.

Samo jedno upozorenje pre nego što neko počne da ga pravi, to je nešto najslađe što sam probala, tako da otpada za one koji su na dijeti :)

Melita said...

Za "pecan" ne mogu ni ja naci prevod. Gotovo je isto kao orah, mozda malcice blaze, ili kao sladje. Ljuska je glatka, nije kao orahova.
Skuplji je od oraha, ja sam ljetos kupila 330g za $8.95, u Georgiji. Orahe mozes naci za oko $6, za pola kile. Georgia je poznata po pecanima, i gotovo svaki izlaz sa auto puta te vodi na stand gdje prodaju pecane, praline, i pitice, domace!! Inace se mnogo koriste ovdje, kao kod nas orah.

Najljepsi je karamelisan u seceru, pecan praline, fantazija! Kad budem dolazila, obavezno me sjeti da ti donesem, ne mozes stati jesti :)

Melita said...

Eh, da, svidja mi se predlog za Monkey Bread, uvijek sam htjela to probati, a imam i pakovanje pecana, i dugo vec razmisljam u sta da ih potrosim...
Za one koji nemaju, ja mislim da je orah odlicna zamjena.

Anonymous said...

meni se svidja predlog od mamajac...
za drugi ne mogu nista da kazem, jer ko nezna, sada ce da sazna da engleski i ja nismo na istim talasnim duzinama...to je pod 1.
pod 2. napomena da ja kod mene u boru ne mogu da nadjem vecinu nekih sastojaka... tako da sad samo pratim situaciju...

i da... nemam ideju za svoj predlog jos uvek :)

Marija said...

Gago, za prevod nemoj da brines ;) Poslacu ti ako se pravi nesto na engleskom.

Ukratko majmun hleb: Prave se kuglice od testa, svaka umoci u istopljen puter, pa u mesavinu cimeta i zutog secera. Poredja se u pleh i ispece. Moze, a ne mora, da se dodaju orasi ili kikiriki ili suvo grozdje. Secer i puter karamelisu... Ma prste da polizes. :)

Вера said...

Moze Monkey bread,ja imam pecane...doduse ne mnogo ali sto da ih ne iskoristim za tako dobar recept.

Snjezana said...

ja imam jedno pitanje... da li recept mora biti za nesto sto se pece ili moze bilo kakav recept, npr. za neko slano jelo koje se kuha, rostilja...?

Marija said...

Ja sam za to da moze bilo koji recept.

Maja Babić said...

Ma da, moze bilo sta sto je jestivo i trazi bilo kakvu pripremu :)

Snjezana said...

hvala mamajac i palachinka.:)
moj prijedlog bi, onda, bio ovaj recept http://www.cuisine.com.au/recipe/Potato_and_olive_terrine
u receptu nije naveden recept za pripremu tapenada pa predlazem da se one mogu kupiti gotove ili pripremiti prema ovim receptima
http://www.cuisine.com.au/recipe/Green-olive-and-almond-tapenade
http://www.taste.com.au/recipes/17973/black+olive+tapenade
recept me zagolicao jer mi se cini da se moze posluziti kao samostalno jelo, kao predjelo i kao prilog.:)

Marija said...

Zaista zanimljiv recept. A i ceo sajt cuisine.com.auje odlican.

Marija said...

Glasanje za recept koji će biti tema kuVarijacija počinje. U igri su:

1. Argentinske empanade
2. Monkey bread
3. Potato & Olive Terrine

Glasanje traje do kraja meseca.

Marija said...

Kontakt email za kuVarijacije je:

kuvarijacije [at] gmail [dot] com