Friday, August 19, 2011

kuvarigrice, sezona 2011/2012

Pozdrav svima!

Kao i do sada, septembar označava kraj letnjeg raspusta i početak nove sezone. Septembar je blizu, i s tim u vezi, potrebno mi je mišljenje svih vas koji činite ove igrice, redovno ili povremeno, u vezi nekoliko stvari.

1. Da li da FBI rukavice ostanu na sadašnjem, dvomosečnom nivou, ili da se vrate na mesečni?

2. Da li bi vam smetalo da se ubuduće post sa radovima za FBI rukavice objavi kao spisak svih učesnika i linkova ka radovima, umesto dosadašnjeg paralelnog slikovnog pregleda svakog pojedinačnog jela svakog od učesnika? Preobiman je posao postalo objaviti sve radove na dosadašnji način, zato i kasnim sa tim objavama mesecima, i neprijatno mi je zbog toga, ali verujte da ne uspevam jer mi je za to porebno u proseku dva-tri dana, i apsolutna koncentracija (inace mi treba po pet-šest dana, ako to sklapam na kašičicu). Važno mi je iskreno mišljenje o ovome, jer ne bih da se naredni blogeri pod istragom osete da ih uskraćujem za nešto. Ako većina bude da objava radova za FBI ide po starom, nema mi druge osim da se složim, samo ću zatražiti možda nekoga da mi u tome pomaže, ili da se smenjujemo. Usput, iz pravilnika se izbacuje obaveza pominjanja osnivača igre.

3. Da li biste voleli da vidite i neku novu igru sem postojećih? U par navrata je bilo govora o novoj igri koju bi pokrenula Selma, a koja bi posle "šetala" menjajući domaćice i teme (teme bi bile prilično proizvoljne), ali nikako da nešto i učinimo po tom pitanju. Meni se lično ponekad čini da je i ove tri igre previše, a sa druge strane, ne bi bilo loše malo osveženja i promene.

Za svako od tri pitanja sa strane je otvorena anketa, ali molim i kroz komentar ostavite vaše mišljenje, pitanje, ili neki predlog generalno u vezi igrica.

I jedna lepa vest za sve blogere koji bi se rado družili i van ovog našeg virtuelnog sveta: Ponovo ćemo se skupljati na beogradskoj Adi, u subotu 17. septembra 2011. godine :) Detalji će uslediti kasnije, sad samo da znate, tj. da imate vremena da planirate, ako želite i možete da dođete. Uglavnom, ništa formalno, svako bi spremio i poneo po nešto od klope što misli da je pogodno za piknik, i to je to...

Pozdrav!

9 comments:

Tina Vesić said...

1. Ja sam za dvomesečni nivo, lakše je i više se vremena ima za prelistavanje blogova i biranje recepata :)
2. Meni lično ne bi smetalo da se objavi samo lista učesnika i radova, ne menja se time ništa (osim onog vizuelnog dela), a onome ko sređuje se znatno olakšava posao.
3. Ako se ne ubaci nova igrica, dobro, ako se ubaci, opet dobro, ovde mi je iskreno svejedno. :)

Наташа said...

1. I ja sam da FBI ide dvomjesečno. Ako ide na mjesec dana, onda mi ne preostaje puno vremena da isprobam neke druge stvari koje mi mjesecima stoje na listi.
2. Meni odgovara sve ono što je za tvoj mozak i prste lakše. Biti će onako kako ti kažeš. :D
3. Još onomad mi se svidjela Selmina ideja i što se mene tiče, može! :)

Unknown said...

1. Što se tiče toga koliko će igra ići meni je svejedno
2. Sve što je tebi lakše za mene je prihvatljivo
3. Podržavam Selminu ideju o novoj igrici

mignonne said...

1. Isprobali smo igricu i na mesecnom i na dvomesecnom nivou, svaka od njih ima svoje prednosti i mane, tacno je da sadasnjim tempom imamo vise vremena za istrazivanje blogova ali sa druge strane puno je novih blogova koje bi bilo isto tako lepo posetiti i isprobati receptice... prednost bih ipak dala mesecnom istrazivanju jer bi na taj nacin imali priliku da vise blogova ukljucimo u igricu.;))
2. Glasam za listu sa ucesnicima i linkovima, a tu sam i ako mogu nesto pomoci.;))
3. Cini mi se da bi nam prijalo malo osvezenja u vidu nove igrice, a svako se moze ukljuciti u onoj meri koliko mu to obaveze dopustaju, meni se isto neki put desi da propustim krug iako bih rado ucestvovala.

What's for dessert? said...

1. Možda je bolje da budu dva mjeseca za FBI istraživanje, jer su ostale dvije igrice u trajanju od mjesec dana pa ako sve bude na mjesečnoj bazi, čini mi se da će teško biti spojiti sudjelovanje u sve tri igrice + objaviti neki post nevezan za igrice
2. Iako je zanimljivo gledati originalnu fotku i kako je netko napravio to isto jelo, puno je to posla, tako da može i bez toga.
3. Glasam za novu igricu

Tanja said...

1. U mom slucaju je totalno sve jedno koliko dugo istrazivanje traje. Kada nemam vremena, moze da traje i 6 meseci, ja necu nista spremiti. Tako da glasam za vracanje na jednomesecni nivo. :)

2. Kako je tebi najlakse i najbrze, tako odradjuj to. Ako treba pomoc, ti vici :)

3. Ne znam o cemu pricate, nisam u toku :) Igrice su i tako neobavezna stvar, a opstaju sve dok ima zainteresovanih za igru. Tako da, moze nova igrica. Ako nam bude zaniljiva, igracemo se :))

Radujem se novom druzenju na Adi. Ne smem da kazem "dolazim sigurno" da ne izbaksuziram nesto :)

Sanja Manasijevic said...

1. Ni sama baš nisam sigurna, ali sam glasala za jednomesečni nivo. Zato što mi se uvek nekako sve razvuče i mislim da imam još vremena i sve tako pa na kraju ne isprobam ni deo onoga što sam smislila. Jednom mesečno, probaću nešto sigurno a i više blogova ćemo stići da istražimo.
2. Ne bi mi smetalo, čak mislim da bi u neku ruku i bilo bolje, jer da bi videli kako je ko napravio nešto moraće da se ode do bloga a ne samo da vidi sličica u postu na kuvarigicama...
3. Sasvim mi je svejedno. Ako mi bude zanimljivo učestvovaću a ako ne neću....

Maja Babić said...

Hvala svima koji ste se ovde javili, i onima koji su samo glasali. Hvala i na ponudama za pomoć, ali koliko vidim do sada neće biti potrebna, jer većini ne smeta da FBI roundup postane tekstualni. Dugujem FBI runde za Veru i Mirjanu, na stari način, a u novoj sezoni neka krene pojednostavljena varijanta.

Pozdrav!

Milin kuvar said...

Ja se slazem da je zbog obaveza svih nas bolje da ostane na dvomesecnom nivou... Ja nisam ucestvovala vise od 3 puta, ali planiram da se vise posvetim Kuvarigricama pa znam koji me poslovi cekaju oko toga :)
Licno se ne bih uvredila da se u popisu objavljenih recepata nadje samo ime bloga ili blogerke i link na recept... To je sasvim okej, jer mislim da svi znamo koliki je posao postaviti i samo jedan post a kamoli sredjivati sve te fotografije i redjati ih pod konac...
I ponovo se radujem okpuljanju, i naaadam se da cu stici iako mi je tog dana rodjendan i verovatno neki od ispita :) Ali ima vremena da se dogovaramo :) Mozda bi mi bio najlepsi poklon da vas vidim sve na okupu :)