Friday, January 22, 2010

kuVarijacije 2010/02, predlozi

2010/02


KuVarijacije su igra za food blogere u kojoj svi pravimo isto jelo prema istom receptu, i svi objavljujemo utiske istog dana. Igra je nastala krajem 2008. godine po uzoru na Daring Bakers, a da biste ucestvovali potrebno je da imate blog pretežno kulinarske tematike i da ispratite par jednostavnih pravila. Više o igri pogledajte ovde.

Na ovoj temi možete ostaviti link na recept koji biste Vi voleli da bude tema igre, ili ga prekucajte ako nije sa interneta. Predloge ostavite putem komentara na ovaj post. Kroz par dana ćemo objaviti anketu sastavljenu od vasih predloga, i izglasati novu temu. Predlog koji dobije najviše glasova biće objavljen na novom postu.

22 comments:

JA U KUHINJI... said...

Danish pastry

Dragana Pušica - Moje Grne blog said...

Predlažem "Prekmurska gibanicu". Ima poodavno kako mi je jedan moj prijatelj slovenac na FB poslao recept sa molbom da ga isprobam, ali ja nisam još uvek :(
Sad mi ovo dođe kao neka šansa da možda i hoću, naravno ako se izglasa.
Ovaj recept je na engleskom, meni je on poslao na slovenačkom, samo što nije sa nekog sajta ili bloga, pa ne mogu da ga stavim.

p.s. I znam da je neko od nas pravio skoro, samo ne mogu da se setim ko sad ovako na "prvu loptu" :)

Dragana Pušica - Moje Grne blog said...

Ovaj Brankin recept za pecivo sam ja pravila već. kad je ona bila u FBI rukavicama.
Super ako i to bude :)

Marija said...

Ja predlažem Splitsku tortu.

Maja Babić said...

Posto cu ja riknuti ako opet budemo pravili nesto slatko, moj predlog je Crni fitness kruh sa ljesnjacima :)

cosmo2503 said...

Hajmo, pleas, nešto slano.

cosmo2503 said...

Obožavam BBC Good Food, i evo mojih prijedloga sa njihovog sajta:
Onepot chicken chasseur ili
Chicken and white bean stew

Dragana Pušica - Moje Grne blog said...

Recept i istu sliku za ovu Splitsku tortu imam kući u jednom časopisu "Nedeljni ručak" izdanje Novosadskog dnevnika. Vidim nešto mi je poznata, pa mi nije bilo teško da je potražim. Ako treba pomoć oko povrede autorskih prava, tu sam da pripomognem u smislu skeniranja stranice. Tamo nigde nije navaden autor i odakle je preuzeta.

Monika said...

i ja bih nešto slano ovaj put...sviđaju mi se obje ideje od Cosmo...

Andrea said...

Meni se sviđa Maslinkin prijedlog i već neko vrijeme mislim to predložit. To bi baš bio izazov. Ipak slažem se i s Majom a propos slatkog tako da može i bilo koji od predloženih slanih recepata.

Maja Babić said...

Gago, ne verujem da je kradja isla u tom pravcu, pre bih posumnjala na suprotno. Ako te ne mrzi, pogledaj kada je izdat taj casopis. Da li bi hrvatska Podravka uzimala recept za Splitsku tortu iz novosadskih novina? Nesto ne verujem.

Snjezana said...

i ja bih nesto slano. dolazi nam kineska nova godina 14.2. pa predlazem nesto kinesko a opet ne tako komplicirano i egzotico.:)

Unknown said...

I ja sam za nešto slano. sviđa mi se Selmin prijedlogImala bih nekoliko prijedloga ali ne znam linkati prijedlog. Do sljedećeg mjeseca ćete me naučiti?

Dragana Pušica - Moje Grne blog said...

Majo, nisam ni mislila da je Podravka uzela sliku, već obrnuto. Da je časopis uzeo. Godina izdavanja je 2008. Ne stoji mesec. I da, tamo se zove "Torta sa suvim smokvama", ali je ista slika i recept.

cosmo2503 said...

Recept za splitsku tortu na Podravkinim stranicama je još i prije prve Coolinarike, negdje prije 2003-će i of course da ne bi Podravka krala recepte iz novosadske štampe. To je barem jasno. Ono što nije jasno je da nas sve skupa lažu (ti iz Podravke). Njima su na prvom mjestu njihovi ciljevi širenja tržišta, prodaje prozvoda i bla, bla, bla...Nikada nikakvu tužbu ne bi pokrenuli da zaštite autorska prava. Sve novine iz bivše Jugoslavije mogu komotno krasti recepte (koji ni inače nisu zaštičeni autorskim pravima), a bome i slike u koje autori unesu mnogo truda.

Marija said...

Snježo, postavila sam ti ovde uputstvo pa probaj tako.

Unknown said...

Samo probe radi pošto mi je Marija poslala uputstvo: Znači predlaže nešto sa Pporilukom kojega je sada sezona: Cheesy leek and spinach pasta

Tadeja said...

I ja bih nešto slano i oba Selmina prijedloga mi se sviđaju!

Maja Babić said...

Sori, Gago, nisam te ja razumela.

Marija said...

Jesi stavila ono <a href="...?

Marija said...

Evo kako izgleda link ka ovoj stranici:

<a href="http://kuvarigrice.blogspot.com/2010/01/kuvarijacije-201002-predlozi.html">kuvarijacije</a>.

Kada ovo gore napises izgledace ovako:

kuvarijacije

Unknown said...

Marija, draga hvala. Probaću opet!