Wednesday, December 23, 2009

kuVarijacije 2010/01, predlozi

2010/01


KuVarijacije se spremaju za januarski rok. Na ovom postu ćemo skupljati predloge za jelo koje biste voleli da bude predmet igre. Predloge možete ostaviti putem komentara na ovaj post. Kroz par dana ćemo objaviti anketu sastavljenu od vaših predloga, i izglasati novu temu. Recept koji dobije najviše galsova biće objavljen na novom postu. Više o igri pogledajte ovde.

10 comments:

Marija said...

Čifličijski odresci

cosmo2503 said...

Dok ne smislim nešto što bih ja baš voljela raditi, ovaj prijedlog mi se čini jako zanimljiv budući da više volim kuhati slana jela nego peći kolače. Jedino me treba "prosvijetliti" i objasniti mi koji bi komadi mesa mogli zamjeniti svinjski vrat (nemam pojma da li je taj dio mesa masniji, manje mastan, žilav, mekan...????) Pliiiiz help!

Marija said...

Svinjski vrat je mekan i prošaran masnoćom. Mislim da je kod njega i poenta to što je prošaran. Ja nemam pojma šta bi ga moglo zameniti :(

slika

Maja Babić said...

Ruski Medovik

Snježana Cetina said...

cosmo2503 evo ja imam pri ruci mesara pa sam ga pitala što može zamijeniti svinjski vrat, kaže može svinjska plećka (lopatica).

Snjezana said...

meni se svida ruski medovik (iako i ja kao i cosmo preferiram slana jela:)). taj me je kolac zaitrigirao buduci da ga svi tako hvale a i izgleda jako fino. inace volim kolace s medom.:)

Snježana Cetina said...

Ajme taj Ruski Medovik je pravi izazov, ali ne znam da li ću imati volje u januaru na ovako nešto, hm, to sad kažem... :)) Ipak bi radije Čifličijske odreske, slatko nakon prazničnih slastica sad ne mogu zamisliti :P

Dragana Pušica - Moje Grne blog said...

Ja sam mesožderka :) tako da... :)

cosmo2503 said...

Zanimljiv mi je ovaj recept za Coq au Vin pa je to moj prijedlog.

Tadeja said...

Uhhhh, ovaj put ste ga zgusnule :)ali budući nisam dala nikakav prijedlog, bolje mi je da šutim :)
Pročitala sam recepte i Čifličijski odresci mi se, koliko se ja u kuhanje kužim čine varijanta Stonoginih "Pijanih bataka", ali sa svinjetinom, a budući smo mi batacima bili oduševljeni, nemam ništa protiv.
Recept za medovik sam prvo čitala, sa svim onim klikanjima na fotke valjda sat vremena i prva reakcija mi je bila "Bog Vas u šumu okren'o, koja se to dobro naspavala i predložila taj recept. Pisan je stvarno k'o Rat i mir, a onda sam postala strašno znatiželjna kaj je to tak jako dobro, da su svi za njim poludjeli i voljela bih probati, ali nekako mi se čini da je poslije svih ovih blagdanskih i novogodišnjih kolača, možda malo too much.
Coq au Vin volim i to mi je jako fino, sam kaj je malo teže dobiti pijevca kad se sjetiš. Oni obično ne stradavaju redovito. Ili moraju zakazati u funkciji ili im se pokvari unutarnji sat, pa počnu buditi gazde u krivo vrijeme. A ne znam nikoga 'ko ima poraplalog pijevca. :)Linijom manjeg otpora ovog puta glasam za Čifličijske odreske. Tim prije kaj su mi odmah sjeli u pismu i izgovoru :))