Wednesday, October 15, 2014

Patin petnaesti #2 - tema


Nadam se da su vaši postovi sa Čorbom od celera sa knedlama spremni i danas će se pojaviti na blogovima. :) Svi vi koji niste uzeli učešće u prvom krugu, opraštam vam :), ali razmotrite mogućnost da nam se pridružite bar ponekad... :)

Dakle, u drugom krugu igre Patin petnaesti, od 15. oktobra do 15. novembra ćemo spremati Knedle od povrća koje su osvojile 64% od ukupno 25 pristiglih glasova.

Ostali predlozi u ovom krugu igrice su bili:

 - Punjene cvekle bez mesa, 16%
 - Ćufte sa sosom od cvekle, 20%


Učesnik u ovoj igri treba da:

  - pripremi recept koji je osvojio najviše glasova
  - post sa fotografijama napravljenog jela i svojim zapažanjima objavi tačno 15.11.2014.
  - u postu linkuje homepage same igre
  - pošalje prijavu (link na svoj post) na patin15ti et gmail tačka com

Više o igri pročitajte ovde.

 KNEDLE OD POVRĆA

Kupiti na trgu razno povrće, zavisi od toga koje je godišnje doba. Otprilike jednovremeno postoje na trgu mrkva, celer, kelj, keleraba, krompir, karfiol. Od svakog povrća uzeti po 100 grama. Sve povrće oprati, očistiti, iseći na sitne kocke i rezance, i staviti u šerpu na vrelu mast da se pirjani. Dolivati pomalo supe, a kad je zelen već mekana, dodati 3 zemičke isečene i na masti ispržene. Zasebno umutiti 2 cela jajeta sa mlekom i brašnom da testo bude kao za noklice. Dodati testo u ono prženo zelje i zemičke i od svega praviti testo kao za knedle. Osoliti i obiberiti po volji. Rukom posutom brašnom valjati knedle, a zatim ih obariti u slanoj vodi. Obarne i oceđene knedle (grudve) preliti maslom u kome je proprženo malo tucane zemičke. S knedlama služiti strugani sir.

 Verzija za štampu

Meni deluje da će ovaj krug biti još zanimljiviji od prethodnog, ali videćemo! Srećno!!! :)

2 comments:

Bylelush said...

Julia Child bi se ozbiljno trznula da je poznavala gospa Patu. Evo mene u ovom krugu:))

Mimi said...

Jelena, superiška!!! :)