Tuesday, January 17, 2017

Patin petnaesti #25 - tema


Za novi krug igre Patin petnaesti izglasan je Pržen "grašak". Nije reč o pravom grašku već o testu za supu u obliku zrna graška :)  Ukupno je stiglo 23 glasa, a pobednički je odneo 39%.

Ostali predlozi u ovom krugu bili su:
- Knedle od džigerice, 35%
- Kocke od griza za supu, 26%


Učesnik u ovoj igri treba da:
- pripremi jelo po receptu koji je osvojio najviše glasova
- post sa fotografijama napravljenog jela i svojim zapažanjima objavi tačno 15.02.2017.
- u postu linkuje homepage same igre
- pošalje prijavu (link na svoj post) na patin15ti et gmail tačka com

 Više o igri pročitajte ovde.


PRŽEN "GRAŠAK"


Razbiti 2 cela jajeta u kazanče za sneg. Dodati malo soli, 1 veliku kašiku mleka, pa sve to mešati i dodavati malo-pomalo brašna, dok se ne dobije masa tako gusta koja, kad se propusti kroz đevđir, ne curi već kaplje. Masa mora biti gušća no što je masa od koje se prave palačinke. U tiganj staviti više masti i dobro je zagrejati. Na mast, kroz đevđir, sipati malo-pomalo testa i dok se bude cedilo kroz đevđir testo će dobijati oblik zrna graška. Ne sme se nikako sva masa sipati u tiganj odjednom, no samo toliko koliko je potrebno da svako zrno ima dovoljno mesta i zasebno se prži sve dok ne porumeni. Kad je testo prženo, vaditi ga rešetkastom lopaticom iz masti, a postupak ponavljati dok sav "grašak" ne bude ispečen. Ovaj uložak spušta se u konsome tek onda kad se konsome iznosi na sto.

1 comment:

donnaj edwards said...

This is a really informative knowledge, Thanks for posting this informative Information. Dakovo restorani